Om mig

Jag bor i Mälardalen och brinner för handledning, organisation och personlig utveckling.
Redan i min tidiga tonår längtade jag efter organiserade utrymmen, men visste inte hur.
Jag har rensat utifrån olika principer och köpt på mig olika förvaringssystem och “Rensa”böcker. Ändå kände jag att tingen hade ett övertag i mitt liv.

2015 fann jag KonMarimetoden. Jag blev medlem och administratör i Facebookgruppen “KonMari Sverige” som jag administrerat i mer än 3 år med dagliga inlägg, tankar utifrån metoden, utmaningar, kommentarer och uppmuntran till medlemmarna utifrån metoden. Idag har gruppen över 15.000 medlemmar.

Jag gick igenom KonMarimetoden på 10 veckor. Det var ett helt nytt sätt att se på tingen omkring mig, utifrån mig själv, inte omvärldens påtryckningar och förväntningar. Maken var med på resan och även barnen, då 8 och 10 år gamla. Jag lärde mig så otroligt mycket om mig själv!

April 2018 deltog jag i tre dagars seminarium i London, “KonMari Consultant Seminar”. Där fick jag möta Marie Kondo och blivande KonMarikonsulter från 32 olika länder (!!!). Fokus var på konsultföretag, hemsessioner etc. Jag kommer för alltid att vara tacksam gentemot medlemmarna i “Konmari Sverige”. De gav mig möjligheten att gå utbildningsdagarna då de frivilligt samlade ihop pengar till den som tack för att jag hjälpt dem i gruppen.

Här hör ni mig intervjua min dotter om vad KonMarimetoden har inneburit för henne som jag spelade in till Facebookmedlemmarna.

Video

Sedan jag fann metoden har jag:

 • bytt yrke
 • implementerat “GTD” (Getting Things Done) med Dave Allen på jobbet
 • strukturerat upp min ekonomi m. bl.a. “Dave Ramsey”
 • vårdat mitt inre via Hal Elrods “Miracle Morning”
 • lärt känna min personlighetstyp mer via t.ex. Gretchen Rubins “Four Tendencies”, “MBTI” etc.
 • börjat att vårda mitt yttre mer
 • börjat att ta dagliga promenader, avstå från socker och tränar ett program varje morgon
 • börjat att hitta min klädstil
 • börjat att planera mitt liv i min Bullet Journal
 • gått vidare till att även renovera husets exteriör och trädgård (“Feng Shui”), stort poolområde etc.
  etc. etc.

Jag ser även liknande livsomvälvande insikter i hela min familj.
Att välja det som “gnistrar” innebär så mycket mer än organiserade byrålådor och lättillgängliga säsongsartiklar, det innebär att du hittar in till den du verkligen är. Dessa insikter kommer att påverka alla val du kommer att göra efter KonMari.

Var vill du vara i ditt liv? Låt mig få den äran att hjälpa dig dit!