Uncategorized

Liknelsen mellan Rubriks kub och KonMarimetoden

För några veckor sedan lärde jag mig att lösa “Rubrik´s kub”.
Efter att jag lärt mig kände jag mig lite “dum”. Det hade ju varit så lätt hela tiden. Allt är ju bara uppbyggd på en särskild metod och att steg för steg göra en viss förutbestämd dragserie. Oavsett hur rörig kuben sett ut från början, eller var bitarna är placerade i förhållande till varandra.
Jag som trodde att det hade varit omöjligt, att det bara var “få förunnat att lösa den” (supersmarta människor), gjorde det nu med hjälp av metoden som steg för steg gör att kuben får alla färger på rätt plats. Grön vid grön. Gul vid gul.

Och det är där jag ser liknelsen med KonMari. Att ens hem verkligen kan kännas som ett rörig Rubriks kub, och att det kan kännas lika omöjligt som att lära sig lösa kuben. Man känner att det är få förunnat att ha ordning hemma (superorganiserade människor).
Men genom att ha tålamod och lita på metoden, att göra alla små dragserier i en särskild ordning, så KOMMER hemmet att ligga där en dag, löst och klart. Och du tänker förvånat “Vad LÄTT det var ändå!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *